index:Nieuws

5de Gilbert Herst Memorial Toernooi

Vorige week zaterdag 23/03 was het 5de Gilbert Herst Memorial Toernooi, de dag is als geslaagd ervaren. We hebben gezien dat veel judoka’s nieuwe en leuke ervaringen hebben opgedaan. Iedereen moet ontzettend trots zijn opzich zelf zijn, gefeliciteerd met je prestaties.

Foto’s Gilbert Herst Memorial Toernooi

Resultaten:

Poule 1

 1. Agnes
 2. Zayn
 3. Sara, Ilian & Senna

Poule 2

 1. Adithyan & Aron
 2. Zyann

Poule 3

 1. Jolien
 2. Lieve
 3. Logan & Hannelore

Poule 4

 1. Bjarne
 2. Irina
 3. Shivansh & Bentley

Poule 5

 1. Lasso
 2. Jealynn
 3. Milo

Poule 6

 1. Jurell
 2. Jorrit
 3. Maarten

Poule 7

 1. Shelina
 2. Ilana
 3. Loïs & Yaël

Poule 8

 1. Quinten
 2. Levi
 3. Sem, Nick & Hadassah

Poule 9

 1. Sam
 2. Yorick & Alexander
 3. Joia, Rafal, Artur, Yelisse & Erwin

4de Gilbert Herst Memorial Toernooi

We hebben op een fantastisch 4e Gilbert Herst Memorial Toernooi / KIAI Clubkampioenschappen gehad. Ruim 55 judoka’s gingen de sportieve strijd aan en we hebben genoten van iedereen. Iedereen deed zijn uiterste best en overtrof zichzelf.

Nova en Vera wonnen dit jaar de Gilbert Herst Memorial Trofee, deze judoka’s wonnen deze omdat zij altijd de waarden van het judo duidelijk uitdragen. Zowel op de mat als daarnaast.

Hieronder vindt u de uitslagen:

Blok 1:

1e prijsKealen, Irina, Mats en Jorrit
2e prijsQuinten, Jolien, Chennevieve en Djesse
3e prijsJurell, Lasso, Lars, Justin, Shivansh, Ryelen, Zaynn, Jayden, Arwin, Joseph en Maarten

Blok 2:

1e prijsNova, Alexander, Shannon en Nicola
2e prijsZola, Yorick, Shelina en Jaylee
3e prijsVera, Jealynn, Loïs, Yelisse, Iwan, Yaël, Batrou, Vicki, Vera en Hadassah

Blok 3:

1e prijsJasper, Djex, Nick, Tony en Quinten
2e prijsYorick, Bjarne, Riad, Tijs en Marcos
3e prijsSam, Alexander, Michala, Kayden, Luuk, Sander, Kyan, Milo, Mikaël en Tobias

Allen gefeliciteerd.


Koningsspelen 2017

Vrijdag 21 april waren de koningsspelen, Judovereniging KIAI Lelystad was aanwezig op basisschool de Lispeltuut, om een aantal workshops te geven aan de middenbouw (groep 3 t/m 5).

Bij binnenkomst was alles keurig geregeld en zag je overal spelende, dansende en vrolijke kinderen, ouders, leraren en andere betrokkenen.

Kort gezegd, voor de openingsdans met het OKIDO koningslied (heel vaak gehoord vandaag) was het feest al in volle gang. Zoals het hoort!

Na de openingsdans konden de workshops beginnen, waaronder judo! en dat was totaal geen straf, ongeveer 90 kinderen verdeeld over 4 groepen (er zaten ook een aantal bekende tussen) hebben wij mogen laten kennismaken met judo, er is fanatiek en met veel plezier meegedaan.

De koningsspelen waren top!

We bedanken Basisschool de Lispeltuut voor hun gastvrijheid en de uitnodiging om de workshops te mogen verzorgen.

Daarnaast bedanken wij Duco en Jelte voor het helpen tijdens de workshops en Corine voor de support.

Iedereen bedankt voor de mooie morgen! Op naar de koningsspelen 2018! OKIDO!!!

U kunt de foto’s bekijken in de foto galerij.


Judovereniging KIAI Lelystad heeft een spreekbeurttas

Elke week judo, dan is het vast leuk om eens een spreekbeurt hierover te houden in je klas.

Judovereniging KIAI Lelystad heeft een spreekbeurttas, deze kunnen de judoka’s lenen om hun spreekbeurt te houden.

Wat zit er in de spreekbeurttas:

 • Kyugraaddiploma
 • Judo-informatie voor de jeugd
 • kyugraadposter
 • Een zwarte band
 • Een stukje (slip) van elke judoband
 • Foto van Jigoro Kano
 • Tips voor de spreekbeurt
 • Boekenlijst en websitelijst
 • Judo, Aikido en Jiu Jitsu, wat is dat?
 • Verhalen over judotoppers
 • Diverse foto’s (o.a. Anton Geesink, Mark Huizinga)
 • KIAI Logo
 • KIAI Folder
 • KIAI Pamplet (voor je klasgenoten)

Interesse: vraag je trainer!

Succes en veel plezier met je spreekbeurt!


Feestelijke open dag KIAI 8 april 2017

Op zaterdag 8 april 2017 was de open dag, waarmee officieel onze dojo werd geopend.

Wethouder John van den Heuvel gaf het startsein voor de judodemonstratie van onze trainers Rein Beer en Erwin Mulder. Als dank voor zijn komst kreeg hij een mooie bos bloemen en een echte KIAI-medaille uit handen van onze voorzitter John van Ginkel.

Daarna was er in en rond de dojo een circuit van uiteenlopende spelletjes, waaraan alle kinderen – onze leden en hun vrienden en vriendinnen – vol enthousiasme deelnamen. Ook de ouders/verzorgers, opa’s, oma’s en overige toeschouwers hebben met veel plezier toegekeken. Het mooie weer heeft daar zeker aan bijgedragen, net als de pompoencake van de familie De Vries, het verse fruit dat was gesponsord door Deluxe Groente en Fruit (Agorahof 21), de overige catering gesponsord door Ellen Servais, de aanwezigheid van de leverancier van onze KIAI-kleding, de bloemen die waren gesponsord door kapsalon HairArt in Lelystad en de fantastische inzet van al onze vrijwilligers in de voorbereiding en op de dag zelf, waarvoor onze hartelijke dank.

De organisatie van deze dag was in handen van Nieck Beer als examenopdracht voor zijn opleiding Sport & Bewegen aan Landstede in Harderwijk. Wat KIAI en alle aanwezigen op deze dag betreft is hij met glans geslaagd voor zijn opdracht.

Nieuwslink: https://www.flevopost.nl/sport/actueel/489545/judovereniging-kiai-opent-dojo.html
https://www.lelystad.nl/4/Lelystad/Nieuws-2017/April/Dojo-judovereniging-KIAI-Lelystad-officieel-geopend.html

of

U kunt de foto’s bekijken in de foto galerij.


Kort verslag Instaptoernooi Almere 1 april 2017

We waren vandaag met Marius, Yanique en Eowyn in het eerste gedeelte. Ze deden alle drie heel erg hun best en de een heeft wat meer partijen gewonnen dan de anderen. Maar aan inzet heeft het niet gelegen. Eowyn heeft haar oorkonde in de wacht weten te slepen. Yanique en Marius moeten hier nog even op wachten tot het volgende instaptoernooi.

In de tweede groep was Gaia van de partij. Hele mooie worpen en houdgrepen gezien en ook Gaia heeft veel lol gehad in het punten verzamelen voor haar oorkonde.

En in de laatste groep zaten Noah en Angelo.
Ook Noah heeft punten verzameld. Angelo heeft vandaag zijn 200 punten oorkonde gehaald.

We hoorde vandaag wel dat er 300 punten nodig zijn om het judobeeldje te bemachtigen. Iedereen kan zich er in Oktober mee bezig houden, want dan is het volgende instaptoernooi. Dank jullie wel, want voor mij was het in ieder geval een hele fijne dag en ik geloof dat iedereen op een goede judo dag kan terug kijken.

U kunt de foto’s bekijken in de foto galerij.


Nationale Budodag – Papendal 25 maart 2017

We waren mooi op tijd bij de Budodag zodat wij voor de opening een goede plek konden scoren. Na alle plichtplegingen kon iedereen beginnen met hetgeen waarvoor we gekomen waren. Onze helden ontmoeten, clinics volgen en heel veel fun maken.

Quinten, Yoëlla, Jelte en Duco begonnen met een clinic van niemand minder dan Anicka van Emden, die kom je niet iedere dag tegen. In de pauze hadden ze een meet & greet met de toppers. Naast Anicka waren ook Kim Polling, Mark Huizinga en Elisabeth Willeboordse aanwezig. Stuk voor stuk toppers en een mooie kans op de handtekeningen en foto’s. De middag stond in het teken van judo & fun. Erwin volgde super toffe clinics bij zijn held Mark Huizinga en Dirk van Tichelt. Clinics waarbij ieder judohart een vreugdedansje maakt!

De dag zat vol mooie ervaringen en herinneringen. We hebben nu al zin in de budodag 2018. Iedereen bedankt voor deze geweldige dag!

KIAI!

U kunt de foto’s bekijken in de foto galerij.


Fuyiama Toernooi – Diemen

Zeven KIAI judoka’s waren met ouders en supporters naar Diemen gekomen om lekker een toernooi te judoën.
De P van plezier is bij dit toernooi het allerbelangrijkste.
Angelo Klister, Noah Meijaard, Quinten Ofman, Jelte van Ginkel, Timon Zegers, Duco van Ginkel en Iwan Bax waren namens KIAI de gladiatoren in het judotheater.
De show kon beginnen: Noah Meijaard liet zien over enorme spierballen te beschikken en bleef constant aanvallen, waardoor hij een mooie bronzen medaille omgehangen kreeg. Angelo Klister heeft een hobby, iedereen in een houdgreep leggen. Dit lukte prima, het was namelijk goud wat er blonk aan het einde van het toernooi. Zilver was wat er blonk voor Quinten Ofman. Hij trakteerde het publiek op een hele mooie heupworp en was constant in actie. De volgende judoka was ook constant in actie. Jelte van Ginkel wist met het in de knoop leggen van de andere een mooie bronzen plak te scoren. Timon Zegers mocht een zilveren plak in ontvangst nemen, waarbij opvalt hoe rustig hij de controle over de partijen bewaard. Duco van Ginkel was in topvorm vandaag, met een mooie heupzwaai en door constant aan te vallen won hij een mooie zilveren medaille. Iwan Bax durft in al zijn partijen aan te vallen, dat aanvallen loont blijkt wel met een bronzen medaille als beloning.
Conclusie: Een mooie en gezellige judozondag, we hebben genoten!

U kunt de foto’s bekijken in de foto galerij.